Bekende Indiase zanger Bappi Lahiri overleden op 69-jarige leeftijd

De bekende Indiase zanger en componist Bappi Lahiri is woensdagochtend vroeg in de ochtend in het CritiCare ziekenhuis in Mumbai overleden. Hij had een aantal gezondheidsproblemen. Hij was 69 jaar oud. De Indiase premier,Narendra Modi bevestigde zijn overlijden middels een condoleance tweet.

Voor vele Bollywood liefhebbers komt dit bericht als een schok gezien het feit, dat het nauwelijks een week geleden is dat Lata Mangeshkar is overleden.

De Disco King, Lahiri, lag al een maand in het ziekenhuis en werd afgelopen maandag ontslagen. Dinsdag verslechterde zijn gezondheid. Hij werd wederom naar het ziekenhuis gebracht. Hij had meerdere gezondheidsproblemen.

Liefdevol bekend als Bappi da, was hij net zo bekend om zijn hitnummers als om zijn fascinatie voor gouden sieraden. Bappi Lahiri stond bekend als de echte blauwe ‘Disco King’ van Bollywood van de jaren ’80 en ’90, vooral vanwege zijn alom populaire liedjes voor hit films als Namak Halaal, Disco Dancer en Dance Dance.

Hij componeerde ook liedjes voor andere succesvol films zoals Himmatwala, Sharaabi, Adventures of Tarzan, Satyamev Jayate, Commando, Aaj Ke Shahenshah, Thanedaar, Numbri Aadmi, Shola Aur Shabnam etc. De eerste grote Bollywood-hit van Bapp Da was voor de film Zakhmee van Aamir Khans vader Tahir Hussain.

In de afgelopen tien jaren zong Bappi Lahiri diverse nummers voor hit films zoals Ooh La La voor The Dirty Picture, Tune Maari Entriyaan voor Gunday, Tamma Tamma voor Badrinath Ki Dulhania en meest recentelijk werd  het oud lied  Areey Pyar Kar Le weer gebruikt voor Shubh Mangal Zyada Saavdhan. Hij componeerde voor het laatst het nummer Bhankas voor de film Baaghi 3 uit 2020.

error: Kopiëren mag niet!