Uit het dagboek van een Consument

SZF maakt me zieker dan ik al ben

Het is aangeraden dat vooral ouderen van dagen, op grond van preventieve gezondheidszorg, op gezette tijden een medische check up ondergaan. Het is een loperij van jewelste. Elke stap die wordt ondernomen is onvoorspelbaar en stressvol. Het kan maanden duren voordat alle resultaten binnen zijn.

Beltegoed

Ik kan mij uit ervaring voorstellen, dat de gang naar de dokter door velen als een lijdensweg wordt beschouwd. Vanwege Covid-19 kan de huisarts pas na een telefonische afspraak bezocht worden. Daar begint de misère mee. De telefoonlijn is altijd druk bezet. Om door te komen moet je geduld betrachten. Wachttijden vreten beltegoed op.

Huisartsenpraktijk ontregeld

Aan het begin van de Covid-pandemie kon via de huis- en de mobiele telefoon gecommuniceerd worden met de arts. Via de App kon dat ook. Steeds meer huisdokters gaan ertoe over om alleen via de huistelefoon te communiceren. Gezegd wordt, dat een overvloed aan Apps en voice-berichten, die dag en nacht binnen stroomden, onmogelijk te administreren waren. Hierdoor werd de huisartsenpraktijk ontregeld.

Meerdere verwijsbrieven

Om een afspraak te maken met een specialist moet je persoonlijk naar het ziekenhuis. Het kan weken soms langer duren voor je aan de beurt bent. Na de specialist te hebben geconsulteerd volgt er nog een afspraak voor vervolgonderzoek. Daarvoor moet je eerst terug naar de huisarts voor een verwijsbrief. Na het vervolgonderzoek moet je weer terugkeren voor het resultaat. De loperij is kostbaar. Het bezoek aan laboratoria, specialisten en apothekers heeft mij tot nu toe zeker SRD 750 gekost

Wie betaalt het gelag?

Het SZF heeft jammer genoeg tot nu toe geen overeenstemming bereikt met apothekers, medici en andere dienstverleners in de medische sector. De patiënt betaalt het gelag. Als basis verzekerde moest ik binnen een dag SRD 1.000 uitgeven om laboratorium en intern medisch onderzoek gedeeltelijk te bekostigen.

Chronisch tekort medicijnen

Van de voorgeschreven medicijnen was slechts een deel beschikbaar. Niet dat ze onvindbaar zijn. SZF-apotheken zijn door de voorraad van meerdere basis medicijnen heen. De particuliere apothekers hebben daar minder last van, maar die accepteren geen doktersrecepten voor bepaalde medicijnen. De klant kan tegen contante betaling wel aan zijn/haar trekken komen. Mijn hele AOV-uitkering over de maand januari ging eraan. SZF maakt me zieker dan ik al ben.

HD

error: Kopiëren mag niet!