Muziek guru Kries Ramkhelawan brengt devotionele album Vaidik Baithak Gana Geets

De Surinaamse muziek guru Kries Ramkhelawan heeft weer een muziekproject voltooid. Hij zegt in gesprek met de entertainment redactie van Dagblad Suriname, dat het een devotioneel album met 12 Vaidik Baithak Gana Geets is. Dit muziekproject is een idee van wijlen Pt. Rampersad Ramkhelawan. Twee door hem gecomponeerde songs zijn opgenomen in de reeks van de twaalf tracks.

Een muziekproject opgedragen aan Maharshi Dayanand Saraswati (12 februari 1824 – 30 oktober 1883), een Indiase filosoof, sociaal leider en oprichter van de Arya Samaj, een hervormingsbeweging van de Vedische dharma. Hij was de eerste die in 1876 de oproep tot Swaraj als “India voor Indiërs” deed, een oproep die later werd overgenomen. Vervolgens noemde de filosoof en president van India, S. Radhakrishnan hem een van de ‘makers van het moderne India’.

Een album met de vocals van Kries Ramkhelawan. Het gaat om songs uit oud literatuur, die zijn aangepast door de muziek guru. Stg Saathi en Kries Ramkhelawan Music Institute zat al jaren met het plan. Hierbij is veel werk verzet door medewerkers Indra Ramdien Phagoe en Meester Gaitie Biharie. Voor de muzikale omlijsting is gezorgd door het team onder leiding van maestro Kamlesh Ramkhelawan. Randy Baitali op de gitaar, Rishi Malaha op de dhol en Mahinder Ramkhelawan (Toelsiram) heeft dhantaal bespeelt.

Op 12 februari vond een social media world launch plaats. Een speciale dank gaat uit naar Krieshen Siewdin, Prakash,  Sita Sewratan en Robby Makka. Het is een duurzaam album geworden die een goede plek zal krijgen in de wereld. De songs zijn al te beluisteren via diverse streamingdiensten, spotify, enzovoorts.  

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!