Bioloog Freek Vonk in Suriname gestoken door tijgermeerval

Dat Freek Vonk (38) dagelijks een risico loopt met zijn baan blijkt maar weer uit zijn laatste post, dinsdag, op Instagram. Hij deelt namelijk een bloederige video en foto’s van de verwondingen die hij opliep tijdens de opnames van ‘Freeks Wilde Wereld’ voor ZAPP in het Surinaamse binnenland.

Vonk is een Nederlands evolutiebioloog, televisiepresentator en bijzonder hoogleraar. Hij is niet voor het eerst in Suriname voor zijn programma. In augustus 2018 werd hij in Suriname door een kaaiman in een van zijn handen gebeten.

Op zijn Instagram-pagina schrijft Vonk:

“Gisteren heb ik tijdens de opnames van het nieuwe seizoen Freeks Wilde Wereld (Zapp/VPRO) een ongelukje gehad. Risico van het vak natuurlijk!! Ik had een prachtige tijgermeerval in mijn net gevangen die ik natuurlijk zo snel mogelijk wilde bevrijden. Tijdens het losmaken stak hij mij echter met een van de stekels in zijn borstvinnen in mijn hand. Deze stekels zijn groot, vlijmscherp, keihard en ze zitten helaas vol met weerhaken. De stekel brak af in mijn hand. Gelukkig heeft de vis daar geen enkele last van; als een van de stekels afbreekt, groeit er snel een nieuwe aan!! Natuurlijk zette ik de meerval meteen terug in de rivier.”

Zie hieronder zijn volledige relaas op Instagram:

error: Kopiëren mag niet!