Winnares RP hot voice mix (2000) pakt de draad op in de muziekscene

Release cover song “Rim Jhim Gire Saawan” op Valentijnsdag

De Surinaamse Natasha Ali begon als 11-jarige met zang. Met haar artiestennaam Miss Lana is zij tot heden actief in de muziekscene. Dagblad Suriname verneemt het volgende van Natasha.

Savitri Ali, de moeder van de zangeres, was ook actief als zangeres. Zij is lid geweest van Dostana Brothers onder leiding van Kenneth Rambali en daarna lid van de muziekformatie The Rising Stars onder leiding van Ronny Bhikharie in 1980. Daarna begon haar broer Faizel Ali met zang en heeft zanglessen gevolgd bij het Indiase Culturele Centrum. Hierbij kennis opgedaan van guru Sujata Bhattacharya, heden ten dage de populaire zangeres Madhushree Bhattacharya uit India. Natasha heeft zodoende de inspiratie verkregen om ook te gaan zingen.

Het muziekproject ‘Rim Jhim Gire Saawan’ is Miss Lana’s tweede song. De keuze van het nummer is gedaan door Savitri Ali (verzoek van haar moeder), omdat zij een fan is van wijlen Lata Mangeshkar. Het muzikaal gedeelte is in orde gemaakt door Devin Gobind (Devin Beats) Het eerste nummer van de zangeres, “Jaan ne jaan dhoondti fir rahi” origineel gezongen door Asha Bhosle, was gekozen door Ahwin Sampat, manager van Muziek formatie 2Crazy. Ze vroeg om advies en kreeg mee om als solo artieste in de muziekscene te gaan. Verder heeft Miss Lana Sikander Bechoe benadert voor promotie van haar songs en eventuele samenwerking met Sikander Becoe Events. Dit is haar manier om haar talent naar buiten te brengen. De release van de cover song ‘Rim Jhim Gire Saawan’ vindt vandaag plaats, op Valentijnsdag.

Zangcarrière 

De basis begeleiding kreeg ze van haar moeder en broer en de rest is God’s gift. Ze heeft op haar 11e samen met haar broer Faizel Ali meegedaan aan RP hot voice mix in 1998 met het nummer “Made in India” van de zangeres Alisha Chinai. Hiermee was zij de jongste contestant geweest, helaas moest ze vanwege ziekte opgeven, maar broer Faizel Ali werd toen de winnaar. Daarna heeft ze deelgenomen aan het Open Scholieren zangcontest (SS Promotions) en was zij voor de eerste keer in de prijzen gevallen, ze behaalde de 2e de prijs voor het liedje ‘Mere Kwabomein Djo Aye’ gezongen door wijlen Lata Mangeshkar. In 1999 behaalde zij weer de 2e prijs met het nummer “Dil Ke Armaan” van wijlen Salma Agha tijdens deelname aan open scholieren (SS Promtions). In 2000 nam ze weer deel aan RP hot voice mix en werd zij uitgeroepen tot winnares. Vervolgens is ze verder gegaan met deelnames aan zangcontesten en gezongen in muziekgroepen waaronder Semi Classical Naya Andaaz, De Musical Nights en familie Karaoke groepje.

In 2010 stapte ze in huwelijksbootje en stopte met zang, na 7 jaar heeft ze besloten de draad toch weer op te pakken. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!