Valentijnsdag: “Nu is alles duur, dus van elkaar genieten en bijstaan is het beste cadeau”

Lichamelijk en geestelijk gepijnigd op Valentijnsdag heb ik wel meegemaakt, zegt Stacey. “Mijn relatie werd zo gemakkelijk op veertien februari geëindigd.” Niet alleen Stacey, maar anderen geven aan dat zij ook drama op deze bijzondere dag hebben meegemaakt. Door zelfs een misverstand kan er een drama ontstaan, zegt Stacey.

“Van enkele collega’s kreeg ik rozen dus onderling en doordat ik daar mee naar huis ben gegaan is er een hele herrie ontstaan. Na zoveel uitleg werd ik toch de deur uitgesmeten met alles. Ik ben er gelukkig overheen, maar deze dag vergeet ik nooit.”  Een andere burger zegt, dat zij ook vaak geschenkjes krijgt op deze dag, maar zij doet die zo snel mogelijk in de ton, vooral als het anoniem is. “Op die bewuste dag had ik het zo druk en was ik ook niet thuis. Na aankomst kreeg ik van mijn buurvrouw een groot boeket met bloemen zonder naam. Iemand had het bij haar gelaten voor mij. Dus een stille liefde dan. Om problemen te voorkomen, gooide ik het ver weg. Het is een leuk gebaar, maar kan voor veel problemen zorgen. Niet dat je partner je niet vertrouwt, maar als hij bijvoorbeeld ook zo iets in planning had en hij ziet je met bloemen die hij je niet heeft gegeven, dan komen veel vragen op.”

Mariska die alleen met haar kinderen woont, geeft aan dat zij gelukkig geen drama hoeft mee te maken. Op Valentijnsdag heb ik mijn partner op heterdaad betrapt. “Wel wij zijn nu in een relatie, maar voor de kinderen. Alleen ben ik in mijn eigen ruimte en hij in zijn eigen. Bij deze genieten wij beiden van het leven en voorkomen we bepaalde dingen. Drama voor de kinderen laat een heel slecht gevoel achter. Om zulke dingen te voorkomen doen wij het liever zo.”

Enkele anderen maken veel ergere dingen mee, maar willen er liever niet over hebben. “Elke dag kan anders gaan en op zo een dag dus Valentijnsdag drama meemaken laat wel een herinnering achter”, zegt Loreen die agent is. Zij geeft aan, dat men dagelijks het beste ervan moet maken, want je weet niet hoelang je leeft en hoe de situatie zal zijn. Nu is alles duur, dus van elkaar genieten, bijstaan en liefhebben is het beste cadeau.”

TM

error: Kopiëren mag niet!