Valentijnsdag niet alleen in de romantische sfeer….

Love is in the air horen we vaak in deze periode, maar hoe vaak denken wij aan de mensen die geen liefdespartner hebben? De maand februari is aangebroken, de zogeheten maand van de liefde, maar zijn wij echt lief tegen een ieder,welk verband wij ook mogen  hebben met elkaar?

Valentijnsdag staat bekend om de dag waar vooral geliefden elkaar bekendmaken hoeveel ze van elkaar houden door middel van een cadeau of verrassing maar ‘Valentine” is niet langer een dag voor alleen  geliefden  en liefdesparen, maar ook voor uw naasten,ouder en kind verband, familieleden en vrienden.

Het verschil kunt u dit jaar maken om iemand die single is in de bloemen te zetten die het verdient en bovenal niet zag aankomen.

Rondom het heel valentine gebeuren dienen wij  liefde te delen en ook met de rest. De tijd waarin wij nu verkeren maakt dat men zich sneller alleen voelt en een cadeau aanbieden is op zijn plaats.

Om Valentijnsdag naast de dag voor de geliefden te zien, kan het ook tot  een dag van warmte en genegenheid gemaakt worden.

Net als de landen om ons heen zien wij vaker dat men naast hun liefdespartner genegenheid deel met anderen, door de verschillende programma’s die gehouden worden waarbij men een familielid, ouder, kind, vriend of collega verrast ook waar ze zich bevinden op dat moment . Suriname doeter ook niet onder aan de modernisering rond deze tijd met de verschillende programma’s en evenementen.

Dat een kind, ouder, collega, vriend of familielid elkaar verrast zou tot het normale moeten behoren en ondanks dat blijven er mensen die vinden dat het specifiek bedoeld is voor liefdesparen.

De tijd waarin wij nu verkeren maakt dat men zich sneller alleen voelt en opgesloten zit in zijn of haar eigen wereld. Extra aandacht schenken aan degene die het even niet meer ziet zitten op deze dag door door een babbeltje te houden, te koken voor zo iemand of  een cadeau aan te bieden is helemaal  op zijn plaats deze dag, hiermee voelen zij zich niet uitgesloten en nog steeds geliefd.

Dankzij de technologie ,waarin mensen steeds makkelijker en sneller kunnen communiceren via social media, zou men op een heel goedkope manier toch een ander in gedachten kunnen hebben en blijk van waardering kunnen uiten.

In de vroegere tijden kon men daarvan geen gebruik maken men maakte gebruik van kaartjes met een zelf opgemaakte tekst en werd via de post aan huis bezorgd wat uiteraard authentiek is. Die persoonlijke touch die kwam kijken bij het in ontvangst nemen van zo een kaart liet je weten dat je er bij hoort, het gevoel dat iemand de moeite neemt om een kaart te kopen en schrijven en te verzenden via de post maakte duidelijk dat iemand aan je denkt en om je geeft.

Onder de oudere generatie vrouwen die de vraag gesteld is wat zij aan valentine vroeger leuker vonden, dan was dit wat als eerste aangehaald werd en daarna het ontvangen van een bosje bloemen en chocolade.

De oudere generatie mannen haalde aan het ontvangen van parfum, ondergoed, sokken en schoeisel.

Tegenwoordig hoeft men niet eens uit huis te gaan om elkaar een kaart te sturen, het kan gewoon via de mail of een WhatsApp bericht.

De tijd is veranderd en zo ook de mensen hun inzicht rond deze dag.Wij zijn tegenwoordig op afstand van elkaar, maar toch dichtbij dankzij technologie.

Liefde geven kost niks, maar aandacht geven vind een ieder fijn.

Wees lief tegen elkaar en help extra op deze dag waar hulp te bieden valt.

IS

error: Kopiëren mag niet!