Uitval verkeerslichten Keizerstraat en J. A. Pengelstraat zorgt voor veel getoeter en gevaarlijke situaties

Al ruim een week doen de verkeerslichten op de hoek van de Keizerstraat en de Johan Adolf Pengelstraat het niet. De situatie is dat er regelmatig irritaties ontstaan, omdat het verkeer op de Johan Adolf Pengelstraat voorrang heeft (voorranggerechtigde) op het verkeer uit de Keizerstraat, maar toepassing van regels van verkeersfatsoen om met regelmaat voor een vlotte doorstroming te zorgen is ver te zoeken. Anders gezegd, het verkeer vanuit de JAP-straat, rijdt in de meeste gevallen keihard door en toetert al op grote afstand zodat het verkeer dat aanstalten maakt om de oversteek te maken zich wel 10 keer bedenkt.

“De kans op brokken wordt met de dag groter, zeker tijdens de spits, want iedereen wil dan naar huis”, zegt een buurtbewoner. “En iedereen heeft haast”, laat ook een bromfietser weten. “Waarom kunnen de mensen elkaar niet gewoon voorrang geven?”, vraagt een medewerker van een bedrijf, die goed zicht heeft op de hoek. De hoek staat bekend om een aantal grote aanrijdingen in het verleden.

“De stoplichten deden het toen, maar nu is het dus erger zonder regulering.” Buurtbewoners vrezen dan ook dat het niet lang zal duren voordat er ‘iets’ gebeurt.

Iemand wijst erop dat in zulke gevallen de politie een verkeersagent zou moeten inzetten om het verkeer handmatig te regelen, tot nader order. De voorranggerechtigde maakt ‘misbruik’ van zijn recht om niet te stoppen terwijl de voorrangsplichtige uit de Keizerstraat smeekt om voorrang. De voorrangsplichtige is namelijk verplicht om voorrang te verlenen.

Uit eigen waarneming van de redactie bleek inderdaad, dat auto’s vanuit de Keizerstraat vaak het wachten beu zijn en uiteindelijk risico’s nemen. Het over en weer getoeter maakt het nemen van de juiste beslissing niet voor iedereen altijd even gemakkelijk.

RB

error: Kopiëren mag niet!