President Santokhi in Guyana voor energie conferentie

President Chandrikapersad Santokhi is maandag 14 februari aan het hoofd van een delegatie vertrokken naar Guyana op uitnodiging van de Guyanese president Irfaan Ali om deel te nemen aan de International Energy Conference and Expo 2022, die van 15, 16, 17 en 18 februari gehouden gaat worden. 

Het doel van de deelname is om Surinames beleid en visie te presenteren met betrekking tot duurzame energie. Naast Santokhi maken ook  minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, de directeur van Staatsolie Annand Jagesar, ondersteund door een technisch team van zo’n vier personen, deel uit van de delegatie.

De dienstreis is een multipurpose trip om, behalve gesprekken over energie te voeren, ook contacten te leggen met mogelijke investeerders. In dit kader zal de president gesprekken voeren met onder meer de CEO van ExxonMobil, Darren Woods,  die geïnteresseerd is om als bedrijf te investeren in Suriname. Het staatshoofd heeft hierover een ontmoeting met Woods in het Pegasus Hotel. ExxonMobil is een van ’s werelds grootste beursgenoteerde internationale olie- en gasbedrijven.

President Santokhi spreekt dinsdag de conferentie toe tijdens de openingsceremonie.

Voor vertrek maandag vond het protocol van overdracht plaats tussen president Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk.

error: Kopiëren mag niet!