Kunstenaar Anand Dwarka gaat 60 gele rozen verdelen vanwege Valentijnsdag

De Surinaamse kunstenaar Anand Dwarka weet niet wat stilzitten is als het gaat om kunst en sociaal leven. De krant verneemt van Anand, dat hij in verband met Valentijnsdag gereed staat met een mini expo en een give back. Vijf kunstwerken zullen deel uitmaken van de mini expo, twee zijn te bewonderen op de foto. De give back heeft, zoals de naam al zegt, een sociaal tintje.

Dwarka zal 60 vrouwen blij maken met een gele roos en sinaasappelsap. Hij heeft bewust niet gekozen voor echte rozen, het gaat om rozen ontworpen door onze Surinaamse inheemse broeders en zusters met als symbool de gele ster van onze vlag, omdat rozen na een week niet meer houdbaar zijn terwijl de ontworpen rozen evenals schilderijen levenslang houdbaar zijn.

Een andere reden voor het speciaal laten ontwerpen van de rozen is dat Dwarka naar eigen zeggen een echte Surinamer is met internationale mentaliteit. De eerste gele roos zal Dwarka overhandigen aan zijn moeder, we denken ook aan moeder aarde en onze eigen moeders moeten we zeker respecteren en in harmonie leven. De gele roos staat symbool voor warmte en vreugde, maar ook voor  vergeven, vriendschap en energie. De kunstenaar heeft vorig jaar in verband met Valentijnsdag aan 50 personen een rode roos aangeboden.  Er zal ook in alle rust voor wat achtergrondmuziek gezorgd worden.

Dit alles kunnen bezoekers zondag 13 februari te Waka Pasi, Cabana Obe’1, de eerste tent via ’t Vat. van 17.00-21.00 uur

 (Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!