VS levert 226.800 Pfizer-vaccindoses aan Suriname

De Amerikaanse ambassade in Paramaribo heeft vrijdag 11 februari 226.800 Pfizer Covid-19-vaccins aan Suriname geleverd. Dit is de tweede grote levering door de Verenigde Staten van vaccins aan Suriname, na levering van meer dan 140.000 doses afgelopen augustus, aldus de ambassade.

De donatie van vrijdag maakt deel uit van de belofte van de Amerikaanse president Joseph Biden om 1,2 miljard vaccindoses te leveren aan landen over de hele wereld. Tot nu toe zijn er meer dan 435.000.000 doses verzonden door de inspanning die wordt geleverd door middel van bilaterale overeenkomsten en het Gavi Vaccine Alliance’s COVAX-programma.

Het gezamenlijke doel van landen als de VS en Suriname is om de Covid-pandemie te stoppen en levens te redden door ervoor te zorgen dat de vaccins voor iedereen toegankelijk zijn, aangezien de wereldwijde aard van de pandemie betekent dat het virus zich overal ter wereld verspreidt en kan muteren en groeien.

Zoals uiteengezet door de Amerikaanse Centers for Disease Control, kan vaccinatie tegen Covid-19
het risico op het krijgen en verspreiden van het virus verlagen, ernstige ziekte en overlijden helpen voorkomen, en beperkt het vermogen van het virus om te muteren door het aantal geschikte gastheren te beperken.
De vaccins zullen worden gebruikt door het Surinaamse Bureau voor Volksgezondheid (BOG) als onderdeel van haar lopende robuuste vaccinatie-inspanningen, aldus de Amerikaanse ambassade.

error: Kopiëren mag niet!