Tuineducatie zeer belangrijk voor het NKC Instituut

Op alle drie filialen van het NKC Instituut wordt tuineducatie verzorgd. Dit gebeurt één keer per week. Algemeen directrice Nancy Nathoenie en de onderdirecteuren van de overige filialen, Stephanie Alberg en Rubyan van der Veen, zeggen het volgende tegenover Dagblad Suriname: “Tuineducatie vinden wij van het NKC zeer belangrijk voor de kinderen, omdat wij als doel hebben ze van jongs af aan te leren wat planten is. Ze eten elke dag groenten, dus verdienen ook te weten hoe het wordt geplant en wordt onderhoud.”

“Tijdens tuineducatie doen ze verschillende dingen, zoals de plantjes nat maken, oogsten, de kinderen vertellen over de verschillende groentesoorten, de smaak, kleur en vorm.” 

De leerlingen ervaren tuineducatie als zeer prettig. “Het is een bezigheid en ontspanning voor de kinderen zowel de leerkrachten. Ze leren elke keer weer iets erbij.” 

SK

error: Kopiëren mag niet!