Minister Somohardjo wil iedere vrijdag een Burgerzaken-kantoor bezoeken…

Minister Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) gaat landelijk alle Bureaus voor Burgerzaken (BvB) van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) bezoeken. Dit zogenoemd pop-up officeconcept werd voor het eerst vrijdag 11 februari toegepast, toen de bewindsman zijn eerste stop maakte bij het BvB Kwatta. Het is de bedoeling om elke vrijdag een ander BvB-kantoor aan te doen.

Met deze serie bezoeken wil minister Somohardjo dichterbij zijn personeel staan en rechtstreeks met de burgerij in contact komen. 

Het groter plaatje hierachter is, dat elke burger die het kantoor binnenstapt, op maat wordt bediend en bovenal tevreden en voldaan weggaat. Het unieke van dit meet-the-people en pop-up officeconcept is, zo bericht BiZa, dat de bewindsman direct aanspreekbaar is voor de samenleving en alles wat besproken moet worden, zonder dat er een formele aanvraag voor audiëntie ingediend hoeft te worden. 

Hiermee geeft de bewindsman gehoor aan de roep vanuit de samenleving en pakt hij dit soort momenten aan om rechtstreeks contact te hebben met de burger. Er wordt bij elk BvB-kantoor ook een ideeënbus neergezet voor klachten, problemen en ideeën vanuit de samenleving. Dit moet passen binnen het verbeteren van de dienstverlening. Deze wisselwerking tussen de samenleving en de BvB’s, zal volgens minister Somohardj tenslotte leiden tot de positieve ontwikkeling die de minister nastreeft.

De volgende stop van de minister is vrijdag 18 februari bij het BvB Combé.

error: Kopiëren mag niet!