Studie Amerikaanse CDS: Derde dosis al vier maanden na toediening minder effectief

De derde dosis van een Pfizer- of Modernavaccin, de zogenoemde boosterprik, wordt vier maanden na toediening minder effectief, meldt het Amerikaanse gezondheidsagentschap CDC (Centers for Disease Control and Prevention), op basis van een nieuwe studie.

Twee maanden na de booster biedt het vaccin 87 procent bescherming tegen ziekte waarbij bezoek aan de eerste hulp nodig is, maar na vier maanden was dat nog maar 66 procent. En tegen ziekenhuisopname was de bescherming twee maanden na de booster 91 procent. Na vier maanden was dat gedaald naar 78 procent.

Volgens de auteurs van de studie laten de resultaten zien dat er moet worden nagedacht over nieuwe dosissen van de mRNA-vaccins.

Viroloog Anthony Fauci liet tijdens een persconferentie weten dat een vierde prik misschien noodzakelijk is voor mensen met een zwak immuunsysteem en ouderen.

Voor de studie werd naar ruim 300.000 coronagevallen in de VS gekeken.

error: Kopiëren mag niet!