President Santokhi neemt 15-18 februari deel aan internationale energie conferentie in Guyana

President Chandrikapersad Santokhi zal met een delegatie van 15 tot en met 18 februari deelnemen aan de
International Energy Conference and Exhibition 2022 in Guyana, in het Guyana Marriott Hotel te Georgetown.

De president, die tevens spreker is op de eerste dag, zal worden vergezeld door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen en enkele zogenoemde “prominenten uit de energiesector”, aldus BIBIS vrijdag in een persbericht.

Deze jaarlijkse bijeenkomst van lokale, regionale en internationale energie-experts in Guyana bestaat uit een lijvig programma. Op de eerste dag zullen, naast president Santokhi, ook andere staatshoofden hun visie op de sector delen, te weten gastheer president Irfaan Ali van Guyana, president Nana Addo Akufo-Addo van Ghana en premier Mia Mottley van Barbados.

Enkele onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn de energiewegen en grensoverschrijdende ontwikkeling en diensten van olievelden; vooruitzichten op de internationale energiesector, vaardigheden die nodig zijn voor de vooruitgang van de energie-industrie, kritieke infrastructuur en multilaterale samenwerking, kansen voor samenwerking op het gebied van energie, technologie, onderwijs en diensten en kansen voor diaspora.

Daarnaast zullen in paneldiscussies uitvoeriger ideeën worden uitgewisseld.

Anand Jagesar, Managing Director van Staatsolie N.V., zal een presentatie houden getiteld ‘Staatsolie en local content initiatieven in Suriname’.

Op de laatste dag is er ruimte voor ‘business-to-business’ bijeenkomsten. De president maakt van de gelegenheid gebruik om bilaterale ontmoetingen te hebben met de president van Ghana en de premier van Barbados. Een gesprek met de CEO van Exxon Mobile, Darren Woods, staat ook op de agenda.

error: Kopiëren mag niet!