Pakittow: “Tot nu toe geen gouden bergen, maar klei”

“De samenleving heeft tot nu toe geen gouden bergen, maar klei voorgeschoteld gekregen”, laat Stephano Biervliet, beter bekend als Pakittow, weten. De zoveelste prijsverhoging voor brandstof heeft de activist en politiek actieve Biervliet geraakt.

“Als wij onze eigen olie produceren dan moet er wel een regeling getroffen kunnen worden.” Hij merkt op, dat als Suriname geen olie had, het een ander geval zou zijn. “Maar, we hebben diesel en unleaded.” Het goedkoper kunnen verkopen van brandstof aan het volk moet volgens Pakittow daarom niet onmogelijk zijn. Vooral omdat het volk tegen het eind van vorig jaar ‘verlichting’ was beloofd, is Pakittow niet te spreken over de meest recente stijging van de brandstofprijzen.

“Ik vraag mij af waarom wordt gezegd dat het beter zal gaan als iedereen weet dat wij op een koers van SRD 23 voor een US$ zullen komen”, uit Biervliet zich. “Waarom is er geen openheid naar het volk?” Biervliet verduidelijkt zijn ongenoegen: “Want wanneer ik ga beginnen met acties dan ga ik gewoon door.”

Hij zegt niet tevreden te zijn met het beleid en merkt op dat een prijsstijging van brandstof automatisch voelbaar zal zijn in de winkels. “Want men moet vrachtkosten betalen en alles gaat automatisch omhoog, maar hoe zit het met de werkende klasse en de ondernemers?” We moeten dit niet langer accepteren, zegt Pakittow. Hij begrijpt wel, dat mensen bang zijn om hun stem te laten horen uit vrees voor rancune. “Want ,‘what if’ als mensen hun werk verliezen?” Pakittow heeft ondertussen al een leus bedacht. “Stem nieuw”, verklapt hij tot slot.  

RB

error: Kopiëren mag niet!