MinOWC niet altijd op de hoogte van donaties die scholen ontvangen

“Een goede afstemming met het ministerie zou wel op zijn plaats zijn”

Door de jaren heen krijgen de scholen verschillende donaties van boeken/leesliteratuur uit het buitenland. Die komen vaak genoeg ook van mensen of organisaties uit Nederland. In Suriname zullen leerlingen bijvoorbeeld niet veel hebben aan boeken/leesliteratuur die niet van toepassing zijn in het land, zoals verhalen over sneeuw en ijs, koloniale verhalen, enzovoorts.

De vraag die daarbij rijst is: Wordt er controle vanuit het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur uitgeoefend, voordat de boeken/ leesliteratuur op de scholen terechtkomen?

In een reactie tegenover Dagblad Suriname zegt Daniela Rosario, onderdirectrice Ontwikkelingsdienst, van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, dat het ministerie niet altijd op de hoogte is van donaties die scholen krijgen, in de vorm van materialen.

“Sommige instanties/donateurs doen dat wel. Andere weer niet, omdat ze rechtstreeks met de school of een tussenpersoon van de school werken. Maar, elke functionele ondersteuning in leermateriaal is welkom en bruikbaar. Een goede afstemming met het ministerie zou wel op zijn plaats zijn of via de school naar het ministerie toe”, aldus Rosario.

SK

error: Kopiëren mag niet!