Zakendelegatie uit Moskou op bezoek bij minister Ramdin

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft woensdag een zakendelegatie uit Rusland onder leiding van Sergey Cheremin, hoofd van de afdeling Externe Economische en Internationale betrekkingen van de stad Moskou, ontvangen. Het bezoek werd afgelegd in het kader van het presenteren van de kandidatuur van Moskou als gaststad voor de Wereld Expo 2030.

Cheremin deelde mee dat Moskou vele kansen heeft waar zij trots op zijn en dat zij bereid zijn de bilaterale relatie tussen beide landen te intensiveren op het gebied van handel, toerisme, sport, gezondheidszorg en infrastructuur.

Minister Ramdin gaf mee, dat het belangrijk is een gemengde commissie samen te stellen om de samenwerking naar een hoger niveau te tillen. Deze commissie moet ervoor zorgen om meer in de diepte de samenwerkingsgebieden te evalueren en te intensiveren. De bewindsman legde verder uit, dat voor Suriname de samenwerking op ‘business-to-business’ en ‘people-to-people’ niveau heel belangrijk zijn en dat vooral toerisme daarbij de gelegenheid biedt om het mogelijk te maken.

Alhoewel Rusland al sinds 1851 deelneemt aan deze wereld exposities en enkele prestigieuze prijzen in de wacht heeft weten te slepen, heeft zij tot nu toe niet als gastland kunnen optreden. Door de persoonlijke bezoeken af te leggen aan andere deelnemers van eerdere exposities tracht zij te leren uit die ervaringen.

De verkiezingen van de gaststad vinden plaats in Parijs tijdens de Algemene Vergadering van het Bureau van Internationale Exposities (BIE) in november 2023. Wereld Expo is het grootste internationale evenement en een goed platform voor het uitdragen van technische, technologische, culturele en sociale prestaties wereldwijd.

error: Kopiëren mag niet!