UNFDP in New York keurt nieuw Country Programme Document 2022-2026 van Suriname goed

p vrijdag 4 februari 2022 heeft in New York De Uitvoerende Raad van de United Nations Development Programme (UNDP) heeft vrijdag 4 februari in New York het nieuwe Country Programme Document (CPD) voor de periode 2022-2026 van Suriname aangenomen, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking donderdag 10 februari in een persbericht.

Het CPD is tot stand gekomen na overleg tussen de UNDP, de regering Suriname en niet-gouvernementele organisaties.

De regering ondersteunt dit programma dan ook volledig, aangezien het in overeenstemming is met het Meerjaren Ontwikkelingsplan 2022-2026 en het Herstelplan.

In de komende vijf jaren zal bij de uitvoering van dit programma het accent gelegd worden op de versterking van overheidsinstanties, het verbeteren van de levensomstandigheden van kwetsbare groepen en milieu, en klimaatsverandering.

De Permanente Vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties, ambassadeur Sunil Sitaldin (zie foto), heeft namens de regering de UNDP bedankt voor de goede samenwerking, die al jaren bestaat met de UNDP en aangegeven dat Suriname uitkijkt naar een succesvolle uitvoering van het ‘Country Programme Document’.

error: Kopiëren mag niet!