Regering roept nietigheid HPSG-deal in – “HPSG heeft onjuiste voorstelling van zaken gegeven”

Suriname roept de nietigheid van de HPSG-overeenkomst in. Dat is donderdagavond bekendgemaakt door de regering via de Communicatie Dienst Suriname.

In maart 2021 werd tussen Suriname en het Deense bedrijf Hybrid Power System Group (HPSG) een overeenkomst getekend waarbij HPSG zich verplichtte om een waterstofcentrale te financieren en te bouwen. Na realisatie hiervan zou Suriname van deze centrale 100 MW energie afnemen.

Echter is gebleken dat door HPSG een onjuiste voorstelling van zaken was gegeven. Daarnaast is het Deense bedrijf elementaire verplichtingen uit de overeenkomst niet nagekomen en kan deze ook niet nakomen.

Op grond hiervan heeft Suriname de nietigheid van de overeenkomst ingeroepen. De verdere afwikkeling zal door de advocaat van Suriname ter hand worden genomen.

error: Kopiëren mag niet!