Plaatsvervangend legerbevelhebber vraagt ondersteuning bij operatie Kuyake

De plaatsvervangend Bevelhebber van het Nationaal Leger, Werner Kioe A Sen, heeft vrijdag in een persconferentie, gehouden op het ministerie van Defensie, de gemeenschap opgeroepen het leger te ondersteunen bij operatie Kuyake.

Operatie Kuyake houdt in dat een, afgebakend, deel van het gebied Kabalebo zal worden gepreserveerd en beschermd door het Nationaal Leger, omdat er informatie is over illegale goudwinning in het westen. Dit kan een nationale dreiging vormen, vanwege mogelijke kwikvervuiling van het water, waardoor de rijstsector in gevaar kan worden gebracht.

“De vervuiling kan desastreuze gevolgen hebben voor onze voedselvoorziening, onze gezondheid en de werkgelegenheid van boeren”, benadrukte Kioe A Sen.

Hij vroeg de gemeenschap om illegale goudwinning te melden en te rapporteren zodat de juiste instanties ingeroepen kunnen worden om zich over dit probleem te buigen. “Onze nationale veiligheid is in gevaar en dat is zeer ernstig”, vulde de waarnemend bevelhebber aan.

error: Kopiëren mag niet!