Hard werken en toch in het donker zitten

Het leven van velen is veranderd door de economische situatie. Mensen die het al moeilijk hadden, komen thans niet meer uit. Lloyd, die met zijn moeder woont, geeft aan dat hij al een paar maanden zonder stroom zit. Hij is enig zoon van zijn moeder, die momenteel ziek is. Zijn vader is jaren terug gestorven. Lloyd is werkzaam in een bedrijf en heeft een vast inkomen, maar kan heel weinig doen.

“Ik betaal de verzekering, medicijnen die de verzekering niet dekt, voor voeding en ook onderhoud. Ik kan niet eens geld voor mijzelf uitgeven, alleen de hoognodige zaken voor eigen onderhoud, want mijn moeder verdient voorkeur.” Door de ziekte van zijn moeder moest hij heel veel geld uitgeven en kon hij de andere nutsvoorzieningen niet op tijd voldoen en zit thans in  het donker.

“Het is zelfs moeilijk om de dagelijkse boodschappen te doen ten behoeve van mijn moeder. Ik weet soms helemaal niet wat ik moet doen. Vaak genoeg zoek ik kleine klusjes, zodat ik toch dagelijkse benodigdheden kan aanschaffen”, aldus Lloyd. “Ik vind het heel jammer dat wij, die als hardwerkenden nu nog harder moeten werken om alleen eten op tafel te kunnen zetten. Ook is het niet gemakkelijk met vervoer. Busgeld kost bijna mijn hele salaris. Ik vraag mij af hoelang men dit nog kan volhouden. Tot zo ver zie ik geen verandering. Ik moet nu nog harder werken, want ik wil niet nog een maandje zonder stroom zitten. Ik moet er wat aan doen, want die muskieten komen mij ook kapot prikken.”

TM

error: Kopiëren mag niet!