Dave van Aerde, schrijver van “De avonturen van Bollie de Otter”, houdt Community Service Day

Dave van Aerde, schrijver van het boek “De Avonturen van Bollie de Otter”, heeft onlangs een
“Community Service Day” gehouden met kinderen uit het resort Flora. Deze kinderen hebben
samen met de begeleiders van de Community Hub, het Prof. Mr. Dr. Coen Ooftplein en
Paramaribo Zoo ontdaan van zwerfvuil, aldus het ministerie van Openbare Werken donderdag 10 februari in een persbericht.

Onderdirecteur Jason Gummels van het onderdirectoraat Afvalbeheer, ressorterend onder het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW), kwam in met
manschappen en een vrachtwagen.

Bollie de Otter is het symbool van moeder Natuur en deze kleine dierenvriend zit vol moed en
inspiratie voor Surinaamse kinderen vanaf 5. Hoe kijkt hij naar mensen en hun gedrag? Hoe leeft
hij samen met andere dieren? Wat leert hij van hen? Vele herkenbare sociale issues komen aan
de orde, hoe om te gaan met anderen, hoe oplossingsgericht denken in moeilijke situaties en hoe
je eigen motivatie te vinden.

Dave van Aerde zegt, dat hij het verhaal vanuit de dierenwereld heeft geschreven. “Ik heb gepoogd het verhaal op een dusdanige wijze over te brengen dat ons als maatschappij een spiegel wordt voorgehouden. Ons land is tot nu toe enorm gezegend met een relatief schoon milieu dat uniek is in de wereld, derhalve moeten wij het belang overdragen aan onze kinderen. Al jaren probeer ik via Vuilophaal en Recycling de natuur schoon te maken; Het is tijd dat we nu ook leren te voorkomen dat onze omgevingen vervuild raken.”

“De Avonturen van Bollie de Otter” was al vanaf 15 december te verkrijgen, er waren 700 exemplaren gedrukt en nu al zijn ze uitverkocht. Nu wordt een tweede deel gedrukt. Vijftien procent van de verkopen zal terug worden geïnvesteerd in Bollie’s sociale projecten, namelijk herbeplanting van mangroves en fruitbomen in wijken, alsook clean-up acties met jongeren. Het is een algemeen beeld dat het centrum vol zit met rondzwervend vuil waaronder petflessen en andersoortig afval. Het beste is dat de gemeenschap netjes omgaat met vuil.

Het OW-ministerie werkt er hard aan om samen met sociale instellingen en de private sector Suriname schoon te houden. De inzet van kinderen op deze speciale dag wordt zeer op prijs gesteld. Vervolgens moet
de bewustwording bij volwassenen beter op gang komen voor een schoon milieu.

Bestellingen of meer info over het boek “De Avonturen van Bollie de Otter” kan via het nummer 521332 geregeld of verkregen worden.

error: Kopiëren mag niet!