Gamen als keuzevak in Suriname?

Scholieren van het voortgezet onderwijs op Saba mogen gamen als keuzevak. Anton Hermans, de directeur van de Comprehensive School van Saba zegt, dat de toegevoegde waarde van gamen zwaar wordt onderschat. Door te gamen wordt geleerd om behendig om te gaan met technieken die weer in het bedrijfsleven toegepast kunnen worden. Volgens Hermans is omgaan met winnen en verliezen ook erg belangrijk binnen de algemene opvoeding.

Een leerling geeft te kennen dat zij gamen als keuzevak heel leuk vindt. Met elkaar spelen en tegen elkaar spelen is volgens haar eigenlijk zeer leerzaam. Ook de leraren spelen mee tijdens de spelsessies.

Gamen niet geschikt als keuzevak in Suriname

Een vader geeft te kennen, dat gamen als keuzevak heel leuk zou zijn voor de kinderen in Suriname. Maar, eigenlijk heeft het ook geen zin, zegt hij. “In het buitenland kan je geld verdienen met gamen, het kan zelfs tot een beroep gerekend worden, maar in Suriname hebben we die mogelijkheid gewoon niet.”

Rachel stelt ook, dat het heel prettig voor de leerlingen zou zijn, maar Suriname beschikt niet over de faciliteiten, zegt zij. “Heel veel kinderen houden van gamen, maar of het ook een keuzevak zou moeten worden in Suriname, dat denk ik niet. Er zijn ook geen deskundigen op dit gebied, wie zou de lessen moeten verzorgen? Het is geen gek idee, maar niet echt iets voor Suriname denk ik.” 

SK

error: Kopiëren mag niet!