Veelzijdige Mantje Karso focust zich op studiowerk en jamsessies

Een bekende Surinamer in de muziekscene is Mantje Karso. Hij is geboren als Soeperman Karso en is tot vandaag de dag actief in de Surinaamse muziekwereld. Momenteel houdt hij zich bezig met zang, studiowerk waaronder arrangementen en composities voor andere artiesten maken.

Met de Covid-situatie legt de artiest zijn focus meer op studiowerk en jamsessies, die bestemd zijn voor zijn YouTube channel. De muzikale duizendpoot is al jaren actief in de scene. Tegen opkomende talenten zegt hij, “probeer jezelf te zijn, probeer je eigen songs te schrijven en te componeren”.

Behalve het maken van arrangementen, composities, en zingen maakt de artiest deel uit van de Pop Jawaband Irama Smeltkroes. Tot heden levert hij zijn bijdrage aan de groep middels onder andere het musiceren. 

Mantje is geboren in het district Nickerie en startte in de scene met musiceren. Hij bespeelde in eerste instantie drum, maar maakte de overstap naar de keyboard. Door de jaren heen is hij met tal van andere artiesten een samenwerking aangegaan. Een recent muziekproject waaraan hij zijn bijdrage heeft geleverd is samen met zanger Kevin C, de song ‘Hey Sopo Iku’. De titel betekent “Wie is dat” eigenlijk bedoeld “Wie is die leuke dame”.

Alle muziekprojecten en jamsessies zijn te volgen via het YouTube Channel Mantje Karso. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!