Kries Ramkhelawan componeert lied ter nagedachtenis aan overleden Lata Mangeshkar, de ‘Nachtegaal van India’

Muziek guru Kries Ramkhelawan heeft ter nagedachtenis aan de op 92-jarige overleden legendarische Indiase zangeres Lata Mangeshkar een lied gecomponeerd. In in gesprek met Dagblad Suriname zegt hij:

“ik heb een lied aan de ‘swar kokila’ opgedragen. Namelijk eerst een dia aangestoken, gebeden voor haar zielenrust en het nummer, ‘Jab Tak Suraj Chaand Rehegi, Lata Ma Teri Naam Rahegi’ geschreven. De song zal via YouTube en Spotify te beluisteren zijn.

De condoleances aan de hele wereld met dit groot verlies. 1n 1980 mocht ik haar ontmoeten door tussenkomst van de heer Rene Jadnanansingh. Ik was stil in tranen, omdat ik in haar Mata Saraswati (godin) zie. It was the most wonderfull moment in my life”, aldus de muziek guru. 

De legendarische zangeres Lata Mangeshkar is zondag op 92-jarige leeftijd in Mumbai overleden aan de gevolgen van multiple orgaanfalen. De veelzijdige zangeres, de “Nachtegaal van India” gedoopt, heeft haar stem geleend aan duizenden liedjes in 36 talen in een carrière van bijna acht decennia.

Toonaangevende persoonlijkheden uit alle lagen van de bevolking brachten een rijk eerbetoon aan Mangeshkar. India’s meest geliefde zangeres is met volledige staatseer gecremeerd in Mumbai. Premier Narendra Modi en acteurs uit de entertainmentindustrie woonden de begrafenis bij, waar grote menigten bijeenkwamen om hun respect te betuigen. 

Na de uitvaart volgen twee dagen van nationale rouw en in het hele land hangt de nationale vlag halfstok. Menigten verzamelden zich buiten haar huis van India’s ‘swar kokila’., waar haar kist zijn reis naar een stadspark begon waar het in het openbaar werd gecremeerd. Premier Modi legde ook bloemen op de brandstapel. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!