Gigantisch Liza Unity boorplatform-schip bijna klaar voor Guyanese off-shore

Het Liza Unity FPSO floating production, storage and offloading vessel oftewel drijvend, productie, opslag en lossen (FPSO) is bijna klaar om ingezet te worden in het Stabroek-blok voor de kust van Guyana. De FPSO wordt aangesloten en in gebruik voor de start van de olieproductie bij de Liza Phase 2-ontwikkeling.

Op schema

“Unity ligt op schema om de productie in het eerste kwartaal van 2022 te starten met een capaciteit van ongeveer 220.000 bruto vaten olie per dag”, vertelde Greg Hill, Chief Operating Officer bij Hess Corporation, vorige week aan investeerders. Het Guyanese ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen zei eerder, dat het schip in de Guyanese wateren aangekomen was na een reis van ongeveer 53 dagen en meer dan 11.000 zeemijlen op zijn reis vanuit Singapore.

Met de komst van de drijvende, productie-, opslag (FPSO) van Liza Unity, zal de olieproductie van Guyana tegen eind-2022 naar verwachting verdrievoudigen, aangezien het schip ongeveer 600 miljoen vaten olie zal ontwikkelen. De Liza Phase 2-ontwikkeling zal tot 220.000 vaten olie per dag produceren. Het omvat 15 productieputten, negen water injectieputten en zes gas injectieputten. Ondertussen zal de Liza Phase 2 naar verwachting $ 6 miljard kosten, inclusief een lease kapitalisatie van ongeveer $ 1,6 miljard, voor het Liza Unity-schip.

SAM

error: Kopiëren mag niet!