Verse groenten zijn al heel vroeg uitverkocht

Je kan nauwelijks goed uitziende bladgroenten vinden. De verkoop daarvan gaat heel snel, zeggen standhouders. “Je kan vanaf SRD 10 al een bos groente vinden en in vroege ochtend zijn de meeste goed uitziende verkocht.”

Marcel, die meedoet met de verkoop, geeft aan dat hij geen bladgroenten meer heeft voor de verkoop. Wat hij nu kan verkopen is zoete patat, gember, tomaat, droge vis en peper. “Ik ben blij dat de verkoop zo vlot is gegaan, want je hebt dagen waarop het niet goed gaat. Zolang je kan verkopen is het goed. Dat betekent, dat je hoop mag hebben dat je de vaste lasten kan betalen en eten op tafel kan zetten. Hoe het ook zo heet is, kopen de meeste mensen hun bladgroenten vroeg. Je hebt groenten die er niet meer goed uit zien en dan maar voor een koopje worden weggedaan. Je hebt mensen die het ook nodig hebben. Soms zet ik het weg, maar dan heb je enkelen die vragen of ik dat heb, omdat zij niet genoeg geld hebben voor vers uitziende groente. De prijzen zijn nu toch redelijk en je hebt een mooie aanloop. Ik weet niet voor hoelang de aanloop er gaat zijn, maar nu probeer ik wel ervan te genieten.”

Een standhouder op de markt geeft aan, dat hij tot de laatste bos blijft staan om met een gerust hart naar huis te gaan. “Als je met dezelfde groenten naar huis gaat, ga je die weg moeten doen. Verkopen op de volgende dag kan ook niet. Een ieder weet dat je andere groentesoorten wel kan verkopen op de volgende dag, maar geen bladgroenten. Ik wacht dus tot ik helemaal uitverkocht ben, zodat ik mijn winst eruit haal om zo ook weer inkopen te doen bij de groothandel om weer te verkopen. De aanloop gaat er zijn, zolang de prijzen redelijk zijn. Maar, zodra er een prijsstijging is, zit je ook met je groenten. Ik hoop dat het voor nu zo blijft en dat er niets ertussen komt.”

TM

error: Kopiëren mag niet!