Sikkelcel behandelkamer St. Vincentius Ziekenhuis in gebruik genomen

Het was maandag 31 januari een groot moment voor de hematologische zorg in Suriname en voor de ongeveer 1/500 volwassen sikkelcelpatienten. De sikkelcel behandelkamer in het St. Vincentius Ziekenhuis werd officieel in gebruik genomen.

Deze behandelkamer is voor alle sikkelcel patiënten van 18 jaar en ouder. Zij kunnen zich nu 24 uur per dag, 7 dagen per week in deze kamer aanmelden wanneer zij complicaties ondervinden van sikkelcelziekte. “We denken hierbij onder andere aan de vaso occlusive crise”, aldus Nicole Oldenstam, internist-hermatoloog in het St. Vincentius.

“Andressa Hunsel en Lions club Kwatta hebben de afgelopen 7 maanden actief met mij meegedacht over de inrichting en geholpen met het benaderen van potentiële sponsors.”

Verschillende personen, bedrijven in Suriname en het ETZ TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, Nederland, hebben materiaal geschonken en diensten verleend ter waarde van ongeveer 50.000 USD.

error: Kopiëren mag niet!