Niet alle auto-eigenaren kunnen de autoverzekering nog betalen


Je auto verzekeren is een simpele handeling. Een man op straat zegt echter, dat het ondertussen wel een flinke hap uit zijn budget is. Doordat alles duurder is geworden voelt de man de verhoging nu dubbel, omdat hij al gauw een bedrag van SRD 1.200 moet neertellen.

Zijn buurman is taxichauffeur en die betaalt SRD 1.400. “Dat is nogal een uitgave”, zegt de chauffeur. Voordeel is wel dat de inzittenden zijn mee verzekerd, laat hij weten. Blij is hij niet, vooral omdat het bedrag in één keer voldaan moet worden. Ook een jonge moeder die een waslijst van andere maandelijkse uitgaven noemt, zegt dat zij bijna geen auto meer kan rijden. Althans tijdelijk niet, want om aan het geld te komen moet even gespaard worden. De lopende kosten zijn er ook nog.

“Het is niet gemakkelijk om alles in een keer op te hoesten”, zegt de vrouw. Ze noemt naast allerlei kosten ook nog de kosten voor aflossing van de auto, dat al SRD 1.600 is. “En dan heb je nog kosten als babyspullen en benzine”, telt ze verder op.

De taxichauffeur zegt nog, dat hij bij zijn vorige verzekeringsmaatschappij nog een korting kreeg, maar nadat hij is overgestapt is dat komen weg te vallen. “First things first”, laat zijn buurman tot slot weten. Hij heeft ervoor gekozen om voorlopig van zijn bromfiets gebruik te maken en de auto te laten staan.

RB

error: Kopiëren mag niet!