Verkoper van fruit: “Iedereen heeft zijn goede dag”


Enkele standhouders die groenten en fruit verkopen, zeggen in gesprek met Dagblad Suriname, dat de verkoop wel gaat. “Ik heb intussen veel vruchten verkocht en moet vaak genoeg aanvullen”, zegt Anoeradha.

“Wat mij ook is opgevallen is, dat de verkoop eigenlijk nu beter is dan afgelopen maanden sinds de uitbraak van het Corona-virus wat vruchten betreft. De verkoop van fruit ging jaren toch redelijk, maar je hebt wel dagen waarbij het gaat en dagen waarbij je niet alles verkoopt. Je zag vaak genoeg groentesoorten in de boodschappentassen, maar nu zie je ook vruchten. Fruit waaronder kersen, mopé, sinas of manja en appelsoorten. De prijzen zijn wel verschillend en van sommige ook wel hoog, maar je gaat zeker naar huis met een hoopje fruit van SRD 20.” 

Ook wordt door verschillende consumenten aangegeven, dat bepaald fruit duurder is geworden.  De vruchten waarnaar veel gevraagd wordt zijn advocaat, zuurzak, meloen dus de grote, ananas. Anoeradha geeft aan dat haar vaste klantenkring het meest pomme d’citair, manja, of pommerak koopt om op azijn te zetten. “Nu groenten en vruchten het meest belangrijke recept zijn tegen het virus gaat het aardig met de verkoop”, benadrukt de handelaar.

Een hoop manja kan men vinden tussen SRD 20 en 40, watermeloen van SRD 35 tot SRD 200 en bacoven voor SRD 8, SRD 10 tot 15 per hand. “Tot zo ver ben ik blij met de omzet, ik kan van geluk spreken dat ik nog kan verkopen en verdienen. Velen kunnen nu niet zo uitgebreid daarover praten of kunnen dat helemaal niet zeggen. maar je gaat je best moeten doen om te overleven. Vandaag is het jouw dag, morgen is het van mij, en overmorgen van een ander. Dat is het leven.”

TM

error: Kopiëren mag niet!