Twee jaar op de vlucht zijnde verdachte (27) van diefstal met geweld aangehouden

De 27-jarige voortvluchtige R..H. is door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) maandagavond 31 januari te Van Dijk aangehouden en meteen na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdagavond 2 februari.

De man, die twee jaar voortvluchtig was, wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal met geweld met anderen op 14 januari 2020. Daarbij werd een man van een groot geldbedrag beroofd, waarna zijn kompaan ene R. op dezelfde dag in de kraag kon worden gevat en die man zit nog steeds achter slot en grendel.

R.H. werd, aldus de politie, door goed speurwerk en verkregen informatie gesignaleerd door het RBTP te Van Dijk, aangehouden en overgedragen aan de politie van de afdeling Kapitale Delicten. Het vermoeden bestaat dat de verdachte meer op zijn kerfstok heeft.

Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen zullen worden verricht in dit onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!