Geen lockdown betekent mogelijkheid tot verkoop

Voor de Chinezen is het nieuw jaar ook een nieuwe mogelijkheid om meer te verdienen, zegt een klein ondernemer die langs de straat verkoopt in gesprek met Dagblad Suriname “De verkoop is al een aantal dagen en maanden zelfs niet goed gegaan. Voor mij is het jaar niet goed begonnen, uiteindelijk heb ik alleen op verlies gedraaid. Eenmaal er op de feestdagen geen total lockdown is, ga ik wel meedoen met de verkoop. Ik probeer zoveel mogelijk en zo lang mogelijk te verkopen”, aldus de kleine ondernemer.

De klein ondernemer verkoopt namelijk kleding voor dames, heren en kinderen. “Je staat dag en nacht hier om te verkopen, maar je kan niet vaak praten van een geslaagde dag. De vrees voor de verdere besmetting met het Covid-virus is er ook, maar niet een ieder is bang ervoor. Je hebt velen die het als heel normaal zien en juist daardoor meer gevaar creëren, maar ik ben heel rustig. Ik heb de moed en de wil dat ik geld moet maken. Ik moet kunnen verkopen en eten voor mijn gezin en mezelf op tafel zetten.”

Er zijn enkele andere ondernemers die aangeven dat het op de feestdagen heel anders is nu. ”Vaak genoeg tijdens de feestdagen kwamen de klein ondernemers om hun tent op te zetten en te verkopen”, zegt Waldy die langs de staat verkoopt. “Zo konden de meesten van ons ook bijverdienen en genieten. De mensen die geen vast inkomsten hebben, konden op deze dag een centje maken om een bordje eten op tafel te zetten. Door de slag van het virus is het toch een beetje moeilijk om een bedrijf te draaien of je gaat moeten uitvinden wat goed gaat lopen in deze periode.”

Waldy verkoopt schoenen, kleren, tassen en schoonmaakmiddelen. Hij geeft aan, dat zijn vaste standplaats aan de Tourtonnelaan was, maar dat  door de slechte aanloop besloot verschillende plekken te kiezen voor een week. “Dus om de ene week ben ik bij een andere plek om het te proberen en kijken hoe het gaat. In elke buurt heb je het anders, maar dat ga je niet weten zolang je het niet probeert, dus ik kijk wat het voor mij meebrengt”, aldus Waldy.  

TM

error: Kopiëren mag niet!