Canadese CGX Energy vindt olie bij Kawa-1 put in Corentyne Block voor kust Guyana

De Canadese bedrijven CGX Energy Inc. en Frontera Energy Corporation, de meerderheidsaandeelhouder van CGX en joint venture partner van CGX in de Petroleum Prospecting License voor het Corentyne Block voor de kust van Guyana, heeft maandag 31 januari aangekondigd, dat de Joint Venture een ontdekking heeft gedaan bij de Kawa-1-put, in het Corentyne Block.

Gabriel de Alba, voorzitter van de Raad van Bestuur van Frontera en medevoorzitter van de Raad van Bestuur van CGX, zegt in een reactie, aldus diverse lokale Guyanese en internationale media:

“De eerste resultaten van de Kawa-1-bron zijn positief en versterken het geloof van CGX en Frontera in de potentieel transformerende kans die onze investeringen en belangen in Guyana bieden voor onze bedrijven en het land. De resultaten van Kawa-1 dragen bij aan het groeiende succesverhaal dat zich ontvouwt in offshore Guyana, terwijl het land zich ontpopt als een wereldwijde hotspot voor olie- en gasexploratie. Namens de Joint Venture wil ik de regering van Guyana bedanken voor haar langdurige steun terwijl we samenwerkten om dit succesvolle resultaat te bereiken.”

De Kawa-1-put trof ongeveer 177 voet (54 meter) koolwaterstofhoudende reservoirs aan binnen de horizonten van Maastricht, Campanië en Santo Domingo, gebaseerd op de eerste evaluatie van Logging While Drilling (LWD)-gegevens. In de put werden ook koolwaterstofhoudende zanden gevonden in diepere lagen (Coniacien of ouder), die ook zullen worden geanalyseerd en het doelwit kunnen worden van toekomstige evaluatiemogelijkheden. De netto-opbrengst en vloeistofeigenschappen van de koolwaterstoffen in de ondiepe en diepe reservoirs zullen nu worden bevestigd met elektrische kabelregistratie en vloeistofbemonstering, waarvan de resultaten zo snel mogelijk bekend zullen worden gemaakt.

De Kawa-1-put werd geboord tot een diepte van 21.578 voet (6.578 meter) in het noordelijke deel van het Corentyne Block.

De resultaten van Kawa-1 ondersteunen de geologische en geofysische modellen van de Joint Venture en hebben ertoe bijgedragen dat vergelijkbare doelen in andere delen van het Corentyne-licentiegebied minder risico lopen. De prognose voor het einde van de put is momenteel naar verwachting eind februari 2022. Informatie over de definitieve schattingen van de putkosten en aanvullende resultaten zullen worden bekendgemaakt na voltooiing van de activiteiten voor het einde van de put.

CGX beoordeelt momenteel verschillende strategische mogelijkheden om aanvullende financiering te verkrijgen om de kosten van het boorprogramma te dekken.

Professor Suresh Narine, uitvoerend co-voorzitter van de Raad van Bestuur van CGX, heeft in een reactie laten weten:

“De resultaten van de Kawa-1 vertegenwoordigen een positieve mijlpaal in de CGX-reis als pionier op het gebied van olie- en gasexploratie in het Guyana-bekken. Samen met onze partner Frontera kijkt CGX ernaar uit om onze sociaal- en milieubewuste benadering van de ontwikkeling van Guyana’s olie- en gasindustrie en haveninfrastructuur voort te zetten. We zijn trots op onze langdurige samenwerking met de regering en het volk van Guyana en op onze reputatie als Guyana’s Indigenous Oil Company.”

Voortbouwend op de recente positieve offshore-resultaten bij de Kawa-1-exploratieput, verwacht de Joint Venture in de tweede helft van 2022 haar tweede verbintenisput, genaamd Wei-1, in het noordwestelijke deel van het Corentyne Block te lanceren.

PK

error: Kopiëren mag niet!