Team Chung Fa Foei Kon klaar voor Drakendans tijdens Chinees Nieuwjaar

Het is dinsdag 1 februari Chinees Nieuwjaar en bij deze aangelegenheid wordt altijd de drakendans opgevoerd. Het is een volksdans binnen de Chinese cultuur. Steven Huang heeft al zeker drie jaar ervaring met de volksdans, drakendans. Steven bevestigt in een gesprek met de krant, dat er wel een optreden staat gepland.

Hij neemt deel aan de opvoeringen en is deel van het team Chung Fa Foei Kon. Over de volksdans zelf zegt Steven. dat er verschillende danspasjes zijn. Tijdens de uitvoering springen de dansers over en door de delen van het lichaam, creatief wordt een draak of ander dier uitgebeeld. Verder komen erbij kijken bewegingen, waaronder kurkdraaien en acrobatische bewegingen. De artiesten staan op elkaars benen en schouders om de draak langer te maken. 

“Het jaar van de Tijger wordt ingeluid door onze Chinese broeders en zusters.”

Huang vertelt dat de tijger verschillenden betekenissen heeft, er wordt aangegeven dat het dier geluk brengt. Een andere uitleg is dat je andere benodigdheden krijgt. In China staat de tijger bekend als koning van alle dieren. Het sterrenbeeld staat voor kracht, het uitdrijven van kwaad en dapperheid. Het natuurlijke element van de tijger voor 2022 is water. Afhankelijk van jaar waarin iemand geboren is, kan het ook goud, aarde, vuur en hout zijn. Een Watertijger, het dier van dit jaar, heeft een sterk gevoel van eigenwaarde en leervermogen. Namens Steven Huang en het team Chung Fa Foei Kon een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen aan een ieder. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!