Rotaryclub schenkt Kinderboekenfestival 25 stuks educatief kinderboek

Van de Rotaryclub Paramaribo Central heeft de Nationale Stichting Kinderboekenfestival Suriname vrijdag 28 januari 25 stuks exemplaren ontvangen van het onlangs gepubliceerde kinderboek ‘Eet goed, beweeg flink, voor een goede gezondheid!’ 

Het boek gaat over gezond eten en een gezonde leefstijl en is uitgegeven door de Rotary District 7030. Het is een Nederlandse vertaling uit het Frans ‘On bon manjé!’ (Goed en lekker eten!), gebaseerd op een origineel idee geschreven door Valentin Marié en Eurydice Coussot met tekeningen van Diego uit Guadeloupe.

De officiële overhandiging van de boekjes geschiedde door Shirley Sowma-Sumter, President Rotaryclub en Rotarian Verginia Asin-Oostburg ten huize van KBF-bestuurslid Yvonne Meye-Caprino.

Door Verginia Asin werd het belang van het thema, dat in dit boekje aan de orde is, benadrukt. Jong Suriname moet zich nu meer dan ooit bewust zijn van gezond eten en gezond leven ter voorkoming van overgewicht en diabetes. De President zei bij de overhandiging dat de Rotary en Stichting Kinderboekenfestival de handen ineen zullen slaan om dit onderwerp in Suriname te promoten.

Namens het bestuur nam Agnes Ritfeld, secretaris van stichting KBF, de boeken in ontvangst. Zij gaf aan dat de boeken zeer welkom zijn en gebruikt zullen worden tijdens de educatieve en vormingsactiviteiten van Stichting Kinderboekenfestival in het Kindereducatiecentrum dat momenteel in oprichting is. Ter plekke werd door Yvonne Meye het voorstel gedaan om samen met de Rotary de informatie in het boekje via de digitale weg en via de audio-visuele media toegankelijk te maken voor de doelgroepen van het kinderboekenfestival.

Tijdens de aanbieding werd Stichting Kinderboekenfestival ook verrast door de mededeling dat ten behoeve van het Kindereducatiecentrum door de Rotary een Grant van US$ 5.000 aan de stichting is toegekend op aanvraag van Rotarian Angela van der Kooye, die ook bestuurslid is van Stichting Kinderboekenfestival.

De stichting is de Rotary zeer erkentelijk voor de geweldige ondersteuning! In haar dankwoord zei Agnes Ritfeld dat de realisatie van fase 1 van het Kindereducatiecentrum door deze grant dichterbij komt en dat wij nog in dit jubileumjaar de start hopen te beleven!

error: Kopiëren mag niet!