Pool Droog in IJsselstein ontvangt in onderscheiding Grootmeester in de Ere Orde van de Gele Ster

Op woensdag 26 januari werd IJsselsteiner Paul Droog werd woensdag 26 januari verrast met een Surinaams lintje op de Surinaamse ambassade in Den Haag. Een welverdiende presidentiële onderscheiding – Grootmeester in de Ere Orde van de Gele Ster – voor 20 jaar inzet naar voorouderlijk onderzoek en de afstamming van Nederlandse kolonisten die in 1845 naar Suriname trokken in kaart te brengen, zo meldt de Stichting Boeroe Kon Makandra zaterdag 31 januari.

Op voordracht van de Stichting Sranan Boeroe ontving Paul Droog de onderscheiding uit handen van de Surinaamse ambassadeur, de heer Rajendre Khargi.

De heer Droog is de vraagbaak voor de Stichting Boeroe Kon Makandra en de beheerder van wwww.boeroes.nl. Onmisbare informatie voor nazaten van de kolonisten om hun familiegeschiedenis te onderzoeken.

De heer Droog is co-auteur van het boek Boeroe Tori’s is en ook de vraagbaak voor onder andere schrijvers en journalisten. Tevens houdt hij zich bezig met het transcriberen van handgeschreven historische brieven.
Paul is lid van de Nederlandse (zuster)stichting Boeroe Kon Makandra.
Door zijn huwelijk met Sandra, dochter van David Apon en Nelly van Brussel, is hij betrokken geraakt bij de boeroes.

Hij is zijn onderzoek in Suriname begonnen (waar hij ook jaren gewoond heeft) en heeft het in Nederland voortgezet. Deze informatie is van belang voor de nakomelingen van deze groep Surinamers en voor de geschiedenis van Suriname

Burgemeester Patrick van Domburg is trots. Met een mooi boeket bloemen ging hij op bezoek om de heer Paul Droog te feliciteren.

error: Kopiëren mag niet!