Verdachte (29) van mensensmokkel aangehouden – Man treedt op als pooier van aantal illegale buitenlandse vrouwen

De 29-jarige F.H. is woensdag 26 januari aangehouden als verachte van mensensmokkel. Leden van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) bijgestaan door het Arrestatie Team (AT) van de politie deden woensdagmiddag een inval op een adres in Paramaribo-Noord. Bij deze actie werden drie vreemdelingen in de woning aangetroffen. Het drietal werd voor verhoor afgevoerd naar de afdeling TIP, zo bericht het Korps Politie Suriname zaterdagmiddag 29 januari.

Naderhand meldden nog drie vrouwen zich bij de afdeling. Uit het onderzoek is gebleken, dat al deze vrouwelijke vreemdelingen via illegale wegen het land zijn binnengekomen.

De politie had informatie ontvangen, dat er op dat adres vrouwen werden opgehouden die in de sekshandel actief zijn. Ook, dat deze vrouwen vreemdelingen zijn die onder leiding van de verdachte F.H. hun werkzaamheden verrichtten, nadat hij had gezorgd voor mannelijke cliënten.

De verdachte heeft tijdens zijn verhoor toegegeven verdiensten te halen uit de sekswerkzaamheden van deze vreemdelingen. De helft van het verdiend bedrag moest aan hem worden afgestaan.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de 29-jarige verdachte ter zake mensensmokkel in verzekering gesteld. Aan de vreemdelingen werd een aanmeldplicht opgelegd.

error: Kopiëren mag niet!