Door Newmont Suriname gefinancierde brug Langa Tabikiweg, km 4, officieel geopend

Newmont Suriname heeft vrijdag 28 januari de officiële opening verricht van de brug te Langa Tabiki weg ter
hoogte van kilometer 4. De Langa Tabikiweg is een belangrijke weg die naar de mijnbouwoperaties, Merian goudmijn, van het bedrijf leidt.

Het bedrijf maakt dagelijks gebruik van de openbare weg tussen Moengo en Langa Tabiki (Sipaliwini) voor de
mobilisatie van materiaal, medewerkers en contractors. Newmont onderstreept het belang van een goede infrastructuur. Het bedrijf vindt, dat een goede en veilige infrastructuurontwikkeling een essentieel onderdeel is van het stimuleren van de economische groei van een land, aldus Sr. External Relations Director, Shirley Sowma-Sumter.

De nieuwe betonnen brug is in goed overleg met het lokaal traditioneel gezag en gemeenschapsleden ontworpen en vervolgens gebouwd in een periode van 5 maanden.

Newmont is ervan overtuigd dat met de verbeterde openbare infrastructuur de weggebruikers en lokale gemeenschappen nog tientallen jaren profijt zullen hebben van de brug.

Dit project is uitgevoerd in goede samenwerking met het ministerie van Openbare Werken, Firm Engineer en
Haukes NV. In 2016 heeft het bedrijf ook de bouw van de brug te Langa Tabikiweg ter hoogte van kilometer 8
volledig gefinancierd. Newmont zal doorgaan met het onderhouden van sterke en duurzame relaties met belanghebbenden, gericht op het proactief delen van informatie over haar activiteiten en het verkrijgen van beter inzichten van elkaars behoeften, interesses en perspectieven. Met als doel het aanmoedigen van gedeelde besluitvorming op basis van wederzijds voordeel, aldus Newmont Suriname in een uitgebracht persbericht.

En dit is de brug….:

default


error: Kopiëren mag niet!