American football-ster Tom Brady (44) per direct gestopt

American football-grootheid Tom Brady zet per direct een punt achter zijn carrière, meldt sportzender ESPN zaterdag 29 januari. De 44-jarige quarterback wordt door velen beschouwd als de beste speler aller tijden in de NFL.

Hij hielp New England Patriots zes keer aan winst van de Super Bowl en leidde vorig jaar ook Tampa Bay Buccaneers naar het kampioenschap. Drie keer werd hij gekozen tot ‘MVP’ (waardevolste speler) van de Super Bowl en vijf keer was hij ‘MVP’ over het hele seizoen.

Brady liet dit seizoen zien dat hij op 44-jarige leeftijd nog altijd tot de top behoort. Hij gooide van alle quarterbacks de meeste touchdown-passes en de superster staat ook bovenaan in het klassement van passing yards (gegooide afstanden met de bal).

Brady is zevenvoudig winnaar van de Super Bowl. Hij werd een week geleden met zijn club uitgeschakeld in de play-offs. Daarna zei hij al dat hij ging nadenken over zijn toekomst.

De Amerikaanse sportheld, die is getrouwd met het Braziliaanse fotomodel Gisele Bündchen en met haar twee kinderen heeft, lijkt zijn besluit nu dus te hebben genomen. “Ik kan het me niet voorstellen om geen American football te spelen. Maar mijn kinderen worden er ook niet jonger op en ik wil ervoor zorgen dat ze krijgen wat ze nodig hebben”, zei hij eerder al.

error: Kopiëren mag niet!