Sonu Nigam geëerd met Padma Shri prijs


Sonu Nigam sprak zijn dankbaarheid uit jegens de regering van India voor het schenken van de eer aan hem. Chandraprakash Dwivedi beloofde dat hij door zal gaan met het vertellen van verhalen die de rijke cultuur van India vieren. 25 januari was een speciale dag voor zanger Sonu Nigam, aangezien hem de prestigieuze Padma Shri-prijs voor het jaar 2022 werd toegekend. Hij herinnerde zich zijn moeder Shobha Nigam en zei dat als ze nog had geleefd, “zij een heleboel zou huilen”. Hij droeg de prijs ook aan haar op.

Nigam betuigde zijn dankbaarheid jegens de regering van India voor het verlenen van de eer aan hem en zei: “Mijn oprechte dank aan iedereen die mij heeft geselecteerd en mijn naam heeft voorgesteld voor deze prestigieuze eer. Ik wil ook mijn moeder, Shobha Nigam, en mijn vader, Agam Kumar Nigam, bedanken. Ik wil deze prijs zelfs opdragen aan mijn moeder. Als ze hier vandaag was geweest, zou ze veel hebben gehuild”.

Sonu Nigam begon al op zeer jonge leeftijd met zingen. Hij nam het als een beroep in de vroege jaren 1990 en gaf chartbusters zoals “Ye Dil Deewana”, “Kal Ho Na Ho”, “Suraj Hua Maddham” en “Abhi Mujh Mein Kahin” onder anderen. Hij werd in een mum van tijd de meest gewilde stem in playback-zang in het land. Hij maakte ook zijn soloalbums en speelde daarin.

Nigam bedankte zijn ‘goeroes’ bij de speciale gelegenheid en voegde eraan toe in zijn verklaring: “Ik zou ook van deze gelegenheid gebruik maken om mijn handen te vouwen voor mijn goeroes die me zoveel hebben geleerd. Wat ik vandaag weet, komt door hen en hun zegeningen. Kijken en luisteren naar hen is een leerervaring voor mij geweest.”

Regisseur Chandraprakash Dwivedi, vooral bekend van het regisseren van de epische tv-show Chanakya en de populaire Bollywood-film Pinjar, kreeg ook de Padma Shri. Hij zei dat hij “diep nederig” is bij het ontvangen van de grote eer. De filmmaker droeg zijn prijs op aan alle mensen met wie hij heeft gewerkt en aan het land. Hij zei: “Ik heb het geluk gehad om creatief samen te werken met enkele van de knapste koppen van de Hindi film- en televisie-industrie. Ze hebben me verrijkt, mijn grenzen verlegd en me creatief beter gemaakt. Ik deel
dit enorme moment van mijn leven met al deze mensen die mij en mijn denken hebben
gevormd.”

Akshay Kumar feliciteerde Dwivedi terwijl hij op Twitter schreef: “Hartverwarmend om een aantal geweldige namen in de #PadmaAwards-lijst te zien. Geweldige presteerders van wetenschap, strijdkrachten, sport, industrie, kunst … En natuurlijk mijn directeur-vriend Dr. Chandraprakash Dwivedi. Supertrots.”

Chandraprakash Dwivedi kijkt uit naar de release van Akshay Kumar en Manushi Chhillar starrer Prithviraj. De film is gebaseerd op het leven en de moed van Prithviraj Chauhan. Het magnum opus moest op 21 januari op de grote schermen verschijnen. Nu is de film uitgesteld en heeft Yash Raj Films de nieuwe releasedatum nog niet bekend gemaakt.

error: Kopiëren mag niet!