Natio-coach Stanley Menzo en SVB-bestuur op bezoek bij president Santokhi

Bondscoach Stanley Menzo, zijn technische staf en het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) hebben vrijdag een bezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. Menzo is eerder deze maand door de SVB aangesteld als coach van de nationale selectie, Natio.

De bondscoach zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) enorm vereerd te zijn dat de keuze voor trainer van de nationale selectie op hem gevallen is. Hij gaf een gesigneerde kopie van zijn autobiografie cadeau aan president Santokhi als dank voor zijn ontvangst. 

Het staatshoofd is ervan overtuigd dat Menzo Suriname op het gebied van voetbal naar een hoger niveau zal brengen. Santokhi heeft benadrukt, dat de voetbalbond een coach uit de diaspora met bijzondere kwaliteiten heeft aangesteld om de kar te trekken. “Het aantrekken en inzetten van diasporatalent voor alle sectoren is onderdeel van het beleid van deze regering”, aldus de president.

Het aanwerven van meer diaspora spelers, en het omhoog brengen van het niveau van de lokale spelers zijn enkele uitdagingen, zegt Stanley Menzo. “De lokale spelers hebben een tijd stilgestaan en hun niveau van trainen en spelen moet omhoog. Ik zie geen twee groepen maar één team, en ik speel met de beste spelers of het nou lokale spelers zijn of die uit diaspora”, aldus Menzo.

SVB-voorzitter John Krishnadath heeft verslag gedaan over de voorbereidingen van het trainingstoernooi dat vrjdag van start is gegaan. Vervolgens werd gesproken over het project “Bouw van het Andre Kamperveen stadion”, de ondersteuning van de nationale selectie, het toelaten van publiek bij de wedstrijden. Wat het toelaten van publiek bij de wedstrijden betreft adviseerde het staatshoofd na te gaan wat het beleid van de FIFA is en protocollen op te stellen in samenwerking met het team van het ministerie van Volksgezondheid conform de internationale standaarden.

error: Kopiëren mag niet!