‘Make women come’

“Het boek ‘Make women come’ van Nina de la Parra verschijnt op 1 februari bij Uitgeverij Pluim in Nederland”, laat vader Pim de la Parra weten. Het is een paperback van 256 bladzijden. Het gaat om een memoires, feministisch manifest en gefaald zelfhulpboek ineen. Furieus, genadeloos en ongegeneerd. Het omslag werd verzorgd door Nanja Toebak.

Belevenis op zichzelf

Schrijvers van Surinaamse afkomst hebben het veelal over het koloniaal verleden, verdrukking, identiteit… Er is weinig sprake van romantiek, vrolijke noten, humor, seks en wat dies meer. De pennenvrucht van Nina is een hele belevenis.

Een kwijlend hoopje hormonen

Uitgever Pluim: “Ontmoet Nina: een ambitieuze, intelligente jonge vrouw. Ze studeert aan de universiteiten van Edinburgh en Berlijn, werkt als assistent van grote regisseurs bij Toneelgroep Amsterdam en regisseert zelf vele toneelstukken in zowel Duitsland als Nederland. Ze loopt het liefst rond, citerend uit haar feministisch woordenboek, maar zodra er een interessante man in haar leven komt, rinkelen de alarmbellen en vervalt ze tot een kwijlend hoopje hormonen.”

Dé perfecte man

“Gevangen in het ideaalbeeld dat ergens dé perfecte man rondloopt die haar zielsgelukkig gaat maken, klampt ze zich vast aan de zoektocht naar Mr Right. Grote Nina kijkt toe hoe kleine Nina tien jaar lang een spoor van vernieling aanricht onder Noorse, Nederlandse, Duitse, Britse en Surinaamse mannen.”

Persoonlijk-feministische wijze 

“Tinderdates, flirt debacles, lange relaties en ineens gedumpt worden midden in de Ardennen, Surinaamse one-hour-hotels, Excelsheets met seksuele veroveringen, dickpics, mislukte flirts, nep-orgasmes: De la Parra beschrijft het allemaal op hoog intellectuele en persoonlijk-feministische wijze. Daarbij laat ze zichzelf, haar mannen en haar generatie vrouwen niet heel.”

Autistische en teleurstellende mannen

“Nina de la Parra legt neuroses bloot die schuilgaan achter haar existentiële zoektocht naar de perfecte man. Met haar soortgenoten – een roedel ambitieuze vrouwen die met niets genoegen neemt – bespreekt Nina hoe ‘autistisch’ en ‘teleurstellend’ mannen zijn. Blijkbaar is het succesverhaal van onafhankelijkheid moeilijk voort te zetten zodra er seks in het spel komt.”

Surinaamse vader Nederlandse moeder 

“Nina de la Parra is theatermaker, schrijver, performer en muzikant. Als kind van een Nederlandse moeder en een Surinaamse vader groeide ze op in Amsterdam en woonde ze grote delen van haar jeugd in Paramaribo. Ze studeerde Engelse en Duitse literatuur in Edinburgh en Berlijn en tijdens haar studententijd schreef en regisseerde ze verschillende toneelstukken. Aan de Folkwang Universität der Künste in Essen-Bochum studeerde ze theaterregie. Na haar opleiding werd ze regieassistent van Ivo van Hove bij Toneelgroep Amsterdam en regisseerde ze in verschillende Duitse en Nederlandse theaters.

Godswegen

In 2019 debuteerde ze met haar theatervoorstelling Gods wegen, die een van de best besproken theatervoorstellingen van het land werd. Met Gods Wegen won de la Parra in 2021 de Neerlands Hoop-prijs, de onderscheiding voor het grootste cabarettalent”, aldus informatie afkomstig van vader Pim de la Parra.

HD

error: Kopiëren mag niet!