Suriname verbetert plek op Internationale Corruptie Perceptie Index

Barbados minst corrupt in de regio

Suriname staat volgens de laatste rangschikking van Transparency International op de 87ste plaats van minst corrupte landen ter wereld. Die plek wordt gedeeld met onder andere Guyana en Colombia. Vorig jaar stond Suriname nog op een gedeelde plek 94. Het rapport van Transparency International voor het jaar 2021 kwam woensdag uit.  

Uitgebreid rapport

Op de Corruption Perception Index (CPI) zijn 180 landen onderzocht. Suriname heeft een score van 39. Van de 180 landen scoorde 2/3 lager dan 50 punten.

Volgens Transparency International behoort Equatoriaal-Guinea in 2021 tot de top 10 meest corrupte landen ter wereld. Ook Venezuela prijkt prominent in de top 10. Haïti valt met een score van 20 punten nog net buiten de top 10. Buurland Guyana, dat het nieuwste olie-exporterende land is, heeft een score van 39 punten. In de regio heeft Barbados de hoogste score en is daarmee veel minder corrupt.

Het minst corrupte gebied ter wereld ligt in Europa. Zoals verwacht zijn dat Denemarken, Finland en Zweden. Ook Singapore bewijst wederom dat het ook anders kan.

SAM

error: Kopiëren mag niet!