“Waarom moet de avondklok steeds verschoven worden?”

“Na de versoepeling van de avondklok hoopte ik dat er tenminste een verandering zou komen  bij de verkoop, maar het weer speelt een rol”, zegt Ronaldo, een groenteverkoper, tijdens een gesprek tegenover de krant. De verkoop is volgens de groenteverkoper de afgelopen weken instabiel en dan is er nog zo een weer.

“Je hebt dagen waarop ik nauwelijks verkoop en dagen waarop ik uitverkocht ben, maar dat is een standaard probleem in deze business. Ik hoop dat ik in het weekend zoals normaal ook meer kan verkopen. Het is wel forcerend om van de ene locatie naar de andere locatie te verplaatsen, maar het is uiteindelijk de moeite waard. Met de versoepelde avondklok hoop ik toch tot laat te verkopen. Ik kan dan later beginnen en langer blijven voor groenten die er nog vers uitzien”, benadrukt Ronaldo. 

“Aan het eind doe je het om te overleven en de onkosten te dekken in huis. Tijdens de strakke avondklok moest ik eerder naar huis. In de ochtenduren ben ik werkzaam bij een bedrijf, zag ik het helemaal niet zitten om maar voor vier uurtjes mee te doen met de verkoop. Ik hoop dat het toch langer zo kan blijven. Het geeft mij meer hoop op verdiensten.”

Andere groenten verkopers vragen zich af van waarom de avondklok steeds verschoven moet worden. “Het heeft helemaal niets te maken met de besmettingen. Het maakt niet uit wat men doet, verschuiven of niet toch komen de besmettingen. Het beleid moet strakker”, zegt Harpal M.

“Ik ben dagelijks op straat en zie hoe men zich gedraagt over straat. Er moet meer geconcentreerd worden op het werk in plaats van misbruik maken van een uniform. Ik ben een hosselaar. Aan het eind probeer ik zoveel mogelijk mij op m’n plaats te houden, maar als dingen anders aangepakt zouden worden dan zou er minder sprake zijn van gevallen en andere kwetsbare zaken. Ik hou mij aan de verkoop en hoop uiteindelijk dat ik mijn winsten zie.”

TM

error: Kopiëren mag niet!