Vier verdachten van hinderen voertuig presidentiële colonne opgepakt

Leden van de Recherche van Paramaribo bijgestaan door de politie van de Surveillance Unit Waterkant, hebben op vrijdag 21 en maandag 24 januari in de verdachten G.A., I.A., E.A. en S.W. aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdag 26 januari.

De verdachten hebben zich woensdag 29 december aan de Waterkant schuldig gemaakt aan het verhinderen van een voertuig in de presidentiële colonne. De colonne werd begeleid door drie motorrijders met zwaailicht en sirene. Bij die gelegenheid gingen de vier de weg op en gooiden met een kruk, waarbij de rechter achter hoeklens van het volgvoertuig werd vernield.

De politie werkte de verkregen informatie uit en aan de hand van de veiliggestelde camerabeelden kwam eerst de verdachte S.W. in beeld. Hij kon maandag 24 januari aan de Waterkant door de Surveillance Unit worden aangehouden. De drie anderen werden vrijdag 21 januari in samenwerking met de Recherche van Paramaribo op dezelfde locatie aangehouden.

Het is niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen in deze zaak zullen worden verricht. De mannen hebben wel toegegeven zich op de weg te hebben begeven, maar zij ontkennen de vernieling aan het voertuig te hebben gepleegd. 

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn alle vier verdachten hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!