Taxichauffeur (35) bedreigt, berooft en misbruikt vrouw in een in aanbouw zijnde woning

De 35-jarige M.A. is woensdag 19 januari na uitgewerkte informatie door leden van de Recherche van Regio Midden (RRM) op zijn werkplek aan de Slangenhoutstraat in Paramaribo opgespoord en aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname een week later.

De vreemdelinge G.F. had op zondag 21 oktober al aangifte gedaan op het politiebureau De Nieuwe Grond tegen de man. Volgens de vrouw heeft de man haar in een in aanbouw zijnde woning in het district Wanica seksueel misbruikt, bedreigd en beroofd.

Verder verklaarde de vrouw, dat zij op stap was met haar zus en op de locatie waar zij voor vertier waren, achter was gebleven. Toen zij de volgende ochtend naar huis ging, stapte zij op de kruising van de Welgedacht B- en de Mawakaboweg in een taxi. Gelet op het feit dat G.F. niet bekend is met de omgeving en niet exact aan de taxichauffeur kon aangegeven hoe zij zich moest begeven naar haar logeeradres, reed de verdachte samen met haar in enkele straten van de buurt. 

Op een gegeven moment kwamen zij terecht op het adres waar de in aanbouw zijnde woning staat. Bij die gelegenheid hield M.A. de jonge vrouw voor, dat zij niet hoefde te betalen voor de taxirit. Onder bedreiging werd de vrouw uit de auto gesleurd naar de plek. Na de haar seksueel te hebben misbruikt, nam de chauffeur haar tas met inhoud weg en liet haar achter in de in aanbouw zijnde woning. 

Kort daarna ging het slachtoffer naar de straat en werd door een voorbijganger overgebracht naar het politiebureau De Nieuwe Grond voor het doen van aangifte.

Na bekomen informatie en door de veiliggestelde camerabeelden van de omgeving waar de strafbare feiten zijn gepleegd, kwam de verdachte in beeld. Hij werd opgespoord en op zijn werklocatie aangehouden. 

De man gaf toe de strafbare feiten te hebben gepleegd. De tas van de vrouw is nog niet terecht. De verdachte verklaarde aan de politie, dat de tas van G.F. in zijn auto was, maar dat deze bij een inbraak in zijn auto is weggenomen. Van deze inbraak heeft de man echter geen aangifte van diefstal gedaan.

Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst. Het onderzoek wordt voortgezet door de Recherche Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!