“Dit probleem doet zich al jaren voor”

“Jaar in jaar uit ga je dit probleem hebben er gaat nog steeds geklaag zijn over de voorgevel van de Centrale Markt. Hygiëne is van groot belang, maar toch zie je troep, is er een onaangename geur en heren die wildplassen net voor de markt. Dat is geen gezicht”, zegt een burger tegenover de krant.

“Vanaf mijn zevende jaar kom ik op de markt en de situatie voor de voorgevel van de markt is met de jaren alleen erger geworden. De markt zelf is netjes en ontwikkeld, maar de voorgevel ontsiert alles”, benadrukt de burger. 

“De aanloop op de markt gaat met mate dus er kan geen vinger gewezen worden naar de standhouders. Het zijn de straatventers of ook wel de illegale verkopers die hierin de hand hebben. Het wildplassen komt van burgers zelf die niet ervoor kiezen om naar het openbaar toilet te gaan en er zijn genoeg bezoekers die met kinderen komen en het ook zien. Je hoort enkelen zelfs aangeven dat het heel erg stinkt of dat zij helemaal niet de markt in willen gaan als de ingang al zo erg stinkt. Na overtuigen merkt het kind dat het probleem alleen bij de voorgevel van de markt is. Wanneer komt er een oplossing hierin?”, vraagt de burger zich af. 

Een standhouder geeft aan dat hij helemaal niet meer erover wil praten. Hij is namelijk al moe en merkt dat er niets wordt gedaan. Ook de controle op de venters is niet strak.

“Alleen maar spelletjes worden er gespeeld. Je ziet maar voor een uur tot een dag actie, maar twee tot vier dagen daartussen is er weer vrij spel. Dus over de voorgevel noch de troep wil ik het niet meer hebben. Er komt toch geen oplossing of er moet nog enkele jaren genomen worden om een plan op papier te zetten en weer enkele jaren om een donatie te zoeken en daarna eeuwen om het uit te voeren. Zo wordt er hier gewerkt. Als het op dingen komt van de burgers of vooruitgang van ons duurt het altijd jaren. Als het andersom is, merk je binnen twee dagen een oplossing.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!