De ambassade van India viert 73e Dag van de Republiek India

Het was woensdag 26 januari ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’. ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’ is een initiatief van de Indiase regering om 75 jaar vooruitstrevend India en de glorieuze geschiedenis van zijn mensen, cultuur en prestaties te vieren en te herdenken.

Deze Mahotsav is opgedragen aan de mensen van India die niet alleen een belangrijke rol hebben gespeeld bij het tot dusverre brengen van India in zijn evolutionaire reis, maar ook de kracht en het potentieel in zich hebben om premier Narendra Modi’s visie mogelijk te maken om India 2.0 te activeren, gevoed door de geest van Atmanirbhar Bharat.

De Indiase ambassadeur Shankar Balachandran hees de nationale vlag tijdens een ceremonie op het terrein van de ambassade gevolgd door een lezing van de toespraak van de president van India tot de natie.

Premier Modi sprak in een video over 75 jaar India’s onafhankelijkheid en verder werden beelden vertoond van de ‘Dhruv’, de geavanceerde lichte helikopter vervaardigd door Hindustan Aeronautics Limited (HAL).

De ambassadeur reikte prijzen uit aan de winnaars van de Quiz Nationale Jeugddag. De ambassadeur overhandigde vervolgens een model van ‘Dhruv’ aan mevrouw Krishna Mathoera, minister van Defensie van Suriname, in aanwezigheid van de bezoekende HAL-teamleider en de luchtmachtcommandant van Suriname. 

Een Indiase Chaat Mela met een grote verscheidenheid aan Indiaas voedsel werd ook georganiseerd als onderdeel van ‘Azadi Ka Amrit Mahotsav’.

Vanwege een heropleving en uitbraak van de Covid-pandemie, werd het programma kort gehouden. Meer dan 70 genodigden waren aanwezig, met inachtneming van de Covid-19 richtlijnen.

PK/Ambassade van India

error: Kopiëren mag niet!