CARICOM first ladies houden virtuele vergadering

Leden van het Spouses of CARICOM Leaders Action Network (SCLAN) hebben dinsdag hun eerste online bijeenkomst gehad voor 2022. First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry is op 26 oktober van het vorige jaar gekozen tot de vicevoorzitster van SCLAN en de echtgenote van de premier van Belize, Rossana Briceno, tot voorzitster. First Lady Santokhi zal samen met de voorzitter en de leden werken aan de projecten die zijn opgesteld voor de komende twee jaren. 

First Lady Santokhi gaf tijdens het online moment aan, dat zij uitkijkt naar een goede samenwerking met de rest van het team en wil zich sterk gaan inzetten voor de projecten die in de pijplijn zitten en wat de groep samen kan bereiken. “Wij als vrouwen van Caribische leiders moeten onze doelen promoten en samen werken aan het verwezenlijken van deze doelen. In denk dat de meeste van onze doelen identiek zijn”, zei First Lady Santokhi. 

Rossana Briceno, echtgenote van de premier van Belize en speciaal gezant voor de ontwikkeling van gezinnen en kinderen, gaf aan dat er veel te doen is en dat zij samen met de rest van het team wil werken aan de SCLAN-pijlers. Ook wil zij graag meer samenwerkingsverbanden aangaan in de regio. 

SCLAN werd formeel opgericht op 5 september 2017 tijdens een bijeenkomst in Belize Stad, Belize, met als overkoepelend doel een kader te bieden waar First Ladies hun inspanningen kunnen coördineren en hun platforms kunnen gebruiken om te pleiten voor en activiteiten uit te voeren die gericht zijn op de aanpak van cruciale vraagstukken als hiv/ aids, gendergerelateerd geweld, tienerzwangerschappen, baarmoederhalskanker en geestelijke gezondheid.

error: Kopiëren mag niet!